/, energi, framgång, Verksamhet/Hur praktiska erfarenheter leder till djupare insikter

Hur praktiska erfarenheter leder till djupare insikter

Senaste veckorna har varit lite turbulenta på många vis. Som för oss alla så har vi upp och nedgångar, med och motgångar, även jag. 2StrongArms handlar ju förtstås mycket om min egen resa för optimal hälsa och för att uppnå ett äventyrligare liv. En viktig del i detta som jag aktivt vill lyfta fram är att vi har alla våra särskilda utmaningar att komma över. Detta gäller oavsett om du aldrig sprungit en meter tidigare eller om du nyss tagit OS guld. Vi är alla på vår resa och perfektion finns inte, åtminstonde inte över tid och i alla moment. Vill vi någonstans i livet så behöver vi jobba på det, oavsett om det handlar om löpning, relationer, stresshantering eller kanske bara ta det lugnare i livet och sakta ner. Poängen jag vill lyfta här är att jag på inget vis är perfekt, eller sitter på alla svar. Även för mig är detta en högst personlig resa för att nå mina mål, och en stor del av resan görs genom 2StrongArms. Med denna insikt och förståelse så vill jag väldigt gärna dela med mig till alla er andra där ute. En del erfarenhet har jag ju samlat på mig genom åren. Jag har tränat kontinuerligt och varit aktiv egentligen så länge jag kan minnas, men det var först 2010 när jag cyklade till Spanien som kom att bli den mer avgörande och definierande punkten i mitt liv. Det var då jag verkligen förstod att jag mår bra av att vara fysiskt aktiv, utomhus, upptäcka och resa. Kanske var det då jag blev ”äventyrare”.

I dagarna nåddes jag därför av en ganska stor och betydelsefull insikt. Under ungefär ett år har jag arbetat väldigt mycket med att få igång 2StrongArms och verksamheten däromkring. Dessutom, under samma period, ville jag få in många andra bitar i livet, så som träning, vila, sociala relationer och allt annat som får livet att rulla på. Många har de dagar varit då jag arbetat från tidig morgon till sen kväll, under långa perioder. Med min kunskap inom paleo/primal och tack vare att jag känner min kropp väl har jag kunnat hantera detta ganska väl överlag. Men nu i dagarna kändes det plötsligt som jag att jag förstod hur mycket tid och energi jag investerade i verksamheten. Det var som att jag plötsligt kom ut på andra sidan och kunde titta tillbaka på en period av intensivt hårt arbete. Det kändes som att något slags ok, en tyngd hade lyfts från mina axlar och jag kunde sitta ner och vila en stund. På riktigt.

Jag vet inte riktigt vad det var som hände och utlöste detta. Kanske det faktum att rent ekonomiskt börjar det ljusna, eller snarare hur jag ser att det ljusnar vid horisonten. Som jag tidigare nämnt var jag registrerad för Atacama Crossing i Chile i september. Ett 250 kilometer långt ultralopp. Detta är en dröm jag haft i över sju år, ja sedan jag cyklade till Gibraltar egentligen och kom igång med löpningen. Till slut behövde jag dock skjuta upp loppet, det gick inte. Olika mål kolliderade, där målet att delta i loppet kolliderade med målet att ha en bra ekonomi. Istället beslöt jag att skjuta upp det hela till mars 2019. Nu är jag formellt registrerad och anmäld till Racing the Plancet, 250 kilometer, i Nya Zealand istället. Det känns bra. Det är bra. Rent ekonomiskt har jag ungefär ytterligare sex månader på mig att ordna det hela.

Jag ser också hur min verksamhet inom Zinzino har börjat ta fart. Om något så är det ett fantastiskt verktyg för att på lång sikt, skapa sig ekonomisk frihet. Tack vare Zinzino har jag också förtstått hur mycket jag saknat att arbeta i team, i gemenskap och med andra för samma mål. Detta är helt oslagbart. I Zinzino finns det en inbyggd ekonomisk hävstång i form av att bygga en organisation. Desto större ekonomi denna omsätter, desto bättre för teamet och för en själv. Även här återstår mycket arbete men jag har förstått hur det fungerar och jag ser en självklart väg framåt.

Slutligen vill jag också lyfta ett nytt samarbete som jag ser fram emot att fördjupa. Detta är med Bente Gabrielsson Olsson vid House of Wellness. Bente är verksam som coach inom stresshantering. Tillsammans höll vi nyligen en föreläsning här i Göteborg, som vi döpte till ”En föreläsning om livsstilsdesign”. Det budskap vi vill lyfta är att vi har alla möjlighet att påverka våra liv i en positiv, meningsfull riktning. Att stress är något vi upplever som ett resultat av en omgivande miljö som vi egentligen inte är anpassade för som biologiska varelser. Vi behöver i högre grad förstå oss själva och var vi kommer ifrån, vårt ursprung, för att bättre kunna hantera just stress och ta oss vidare i livet.  Föreläsningen som hölls gick väldigt bra och vi fick båda bra respons från deltagarna. Vi har därför beslutat att fortsätta sammarbetet och har börjat titta på datum och planer för hösten 2018. Även detta ett stort steg framåt alltså.

Idag blev det lite mer personligt här på bloggen. Men jag hoppas ni ser värdet i delningen. Vi har alla våra utmaningar och ibland är vi inte ens medvetna om hur bra, tufft, dåligt, optimalt, vi har det förrän vi kommit ut på andra sidan. Är det någon lärdom vi kan dra bara från det så bör det vara att betrakta varje dag som en ny möjlighet. I slutet av dagen, utvärdera den, vad var bra, vad var mindre bra? Vad är jag tacksam för? Lägg inte så mycket värderingar och bedömningar i det, utan betrakta dagen lite utifrån. Notera dina tankar. För gärna en dagbok. Att få skriva av sig är ett väldigt kraftfullt verktyg för att sortera sina tankar och få mer sinnesro.

Vilka utmaningar har du? På vilket sätt utvärderar du dina dagar och känner du igen dig i min berättelse?

Ha en fantastisk fredag och kommentera gärna!

/Erik

Besök gärna Zinzino.com, vi finns i 35 länder och snart öppnar vi Australien!

För information om affärsmöjligheten, se Zinzino Affärsmöjlighet.

Nyfiken? Kontakta mig via erikolsson@2strongarms.se

 

By | 2018-07-05T14:55:48+00:00 juni 29th, 2018|äventyr, energi, framgång, Verksamhet|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment