//Kost, träning, sömn, stress – en ny hemsida ser dagens ljus!

Kost, träning, sömn, stress – en ny hemsida ser dagens ljus!

Äntligen! Det är dags nu hör jag en lågmäld röst säga någonstans i mitt inre. Nu kan jag inte skjuta upp det mer. Onekligen är det på tiden, och vilken spännande tid det är. 2StrongArms grundades för ungefär två år sedan. Fokus har alltid legat på hälsa, sport och äventyr. Samtidigt är det först de senaste månaderna som företaget faktiskt har fått en helt ny tappning och grafisk framtoning. Men så är det ju ofta med entreprenörskap, att bygga sina drömmar och nå sina visioner. Vi har en idé, sedan behöver vi nå våra mål genom att ta ett steg i taget. Själva idén är ofta ganska enkel. Den kan rentav vara simpel. Men byggandet, strävandet och uthålligheten, det är där magin sker. Även om man vid första ögonkastet inte direkt ser magin. Istället är det långa, många timmar av arbete som ligger framför en.

Med 2StrongArms vill jag främja en bättre folkhälsa och betona betydelsen av friluftsliv och fysiska äventyr utomhus. Vi har en fantastisk planet som vi behöver ta hand om, nu mer än någonsin. Vi behöver må bättre för att faktiskt ta oss ut och uppleva allt det fantastiska som finns där ute. Vi mår bättre genom att äta bättre, hantera sömn bättre, och hantera stress på ett annat vis, samt förstås genom att fysiskt röra på oss och träna. Det är ingen gåta varför jag själv har tittat på särskilt Paleo och stenålderskost för att åstadkomma allt detta. Genom att titta tillbaka på stenåldern, kan vi med självförtroende och optimal hälsa segla in i framtiden. Den mänskliga evolutionen på mer än 2.5 miljoner år hyser alla ledtrådar vi behöver för att lära oss och förstå oss själva. Under detta ofantliga tidsspann så utgör den moderna civilisationen, det vill säga, den tid sedan jordbruket infördes cirka 10 000 år, eller enbart 0,4%. Om vi sedan tänker oss att industrialismen och det elektriska ljuset satte igång ordentligt under början av 1800 talet, alltså de senaste 200 åren så får vi procentsats av 0,008%. Lägger vi dessutom till läsplattor, mobiltelefoner och internet som tillsammans har växt till något fullt naturligt i dagens samhälle så blir förstås denna procentsats verkligt minimal. Jämte denna utveckling så har naturligtvis också positiva saker skett, modern teknik, samhällsutveckling, och så mycket mer. Men vi har skapat en form av högst artificiellt samhälle, långt bort från det som vi är skapta och byggda för. Det som vi, Homo Sapiens är byggd för.

2StrongArms kommer nu och framöver att handla om just detta, kost och hälsa samt träning och äventyr. En intressant aspekt av Paleo är också att det är ett väldigt innovativt området, vilket man kanske inte kan tro. Biohacking är exempelvis något som växer och något som jag kommer att komma tillbaka till. Det vill säga, på vilka sätt kan man optimera sin styrka och hälsa genom, exempelvis naturliga tillskott eller genom att titta på extra tillförsel av ketoner för energi. För att inte glömma alla olika superfoods som finns där ute.

Nu kör vi! Framöver kommer ett blogginlägg ske i veckan.

/Erik

 

By | 2018-02-01T15:38:13+00:00 december 12th, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment