/om2strongarms
om2strongarms 2018-03-21T16:35:03+00:00

Söker du optimal hälsa och fysiska utmaningar? Bra. Detta är platsen där du ökar ditt välmående, boostar din energi och på riktigt kommer ut i naturen. 

Du kanske redan har tränat en längre tid och har en idé om vad du vill uppnå? Eller kanske står du på startplattan och söker efter motivation, ett sätt att komma igång, “på riktigt”? Utmaningarna är många, något jag själv upplevt på många plan. Men med rätt kost och träningsfilosofi har jag fundamentalt ändrat mitt eget upplägg. 

Detta är 2StrongArms. En plats där jag kommer göra mitt allra bästa för att hjälpa och stödja dig i dina äventyr och utmaningar. Här hittar du information kring kost, träning, hälsa, biohacks och mycket mer. 2StrongArms hjälper dig att se in i framtiden genom att titta tillbaka på stenåldern.

your adventure begins now

KOSTNADSFRITT

Skriv in dina uppgifter för att få tillgång till 

8 nyckelkoncept inom paleo
Paleogodkänd livsmedelslista

Mediaexponering och utbildningar, bl.a:

Omdöme

” Erik är en förebild för mig inom kost, hälsa och träning. En genuin inspirationskälla.”

– Mattias Höglund – Balansekonom och investerare

Min berättelse

Allt förändrades 2012. Efter många års studier och boende utomlands skulle jag nu satsa på karriär och fast jobb. Men i samma slag som detta påbörjades gick min pappa hastigt bort i cancer. Inget visste vad som höll på att hända. Kanske hade han själv en aning, ibland tror jag det.

Den värld jag byggt upp och den värld jag precis skulle träda in i tappade snart sin lockelse. Jag började tvivla på allt, vart jag var på väg med mitt liv och hur det bäst skulle levas. Under fyra år fortsatte jag. Längtade efter helgen, åkte på semester, precis som alla andra. Jag försökte under tiden upprätthålla min passion och mitt intresse för långfärdscykling, ultralöpning och äventyr.

Under dessa år kom dock kombinationen av min pappas bortgång och min längtan efter ett friare och mer äventyrligt liv att kollidera. Jag hade perioder av depression och nedstämdhet och jag kunde inte undkomma känslan av att jag höll på att missa något väsentligt. Att jag levde ett ofullständigt liv. Jag ville något annat, men vad?

När chansen kom, tog jag den. Genom en kurs i personlig utveckling förändrades allt Jag lämnade mitt jobb, utmanade mina rädslor och flyttade hem till Göteborg. Sedan dess har min tillvaro kretsat kring att bygga ett rikare liv med ett stort fokus på hälsa och äventyr.

2StrongArms är mitt verktyg och mitt personliga färdmedel för att nå dessa mål. Men jag vill också med 2StrongArms inspirera andra, som precis som jag, letar efter något mer tillfredsställande i livet. Namnet, 2StrongArms är en hyllning till min pappa som var den mest generösa person jag fick äran att lära känna. Emellanåt kunde han plötsligt komma förbi och säga, “I got two strong arms, I can help”. På samma vis vill jag föra detta vidare och bidra på bästa vis till alla som behöver det i min omgivning. Tack pappa. Du är saknad.

Insikter kan ta tid att nå, men när dom väl kommit, finns ingen återvändo. Bli del av något större, följ med, så bygger vi ett rikare och mer äventyrligt liv tillsammans. Vi lever en gång och vi har en skyldighet gentemot oss själva att leva livet fullt ut. Ingen ska behöva gå bort för att man verkligen ska förstå detta. Det finns en oändligt spännande värld där ute, följ med!

ERIK CJ OLSSON

PERSONLIG ERFARENHET

 • Iron-Man Kalmar, triathlon, 3,8K+180K+42K

 • Första ultraloppet, löpning, Ultravasan 90K

 • Resa, Osaka, Japan till Moskva, Ryssland, Transsibiriska järnvägen

 • Långfärdscykling, från Göteborg till Gibraltar, 5 000K, tre månader

 • Snabbare än tåget, cykel från Gävle till Göteborg, 699K, 5 dagar

 • Två svenska klassiker, löpning, skidor, cykling, simning

 • Bergsvandring, Asahidake, Hokkaidos högsta vulkan, Japan, 2 290 m.

 • Deltagit i över 30 olika lopp, bland annat, löpning, simning, cykling

 • Swissalpine, ultralöpning, 76K, Schweiz

 • Cyklat, vandrat, pilgrimsvägen till Santiago 5 gånger, Spanien

 • Långfärdscykling, Göteborg till Gotland, och tillbaka, 1 300K, två veckor

 • Provat på, bungyjump, fallskärmshoppning, forsränning, Nya Zeeland

 • Genomfört svensk militärtjänst, inklusive överlevnadskurser

 • Bott i Japan, Taiwan, Nya Zeeland, Spanien, Belgien

Letar du efter optimal hälsa och en aktiv livsstil?

2STRONGARMS

YOUR ADVENTURE BEGINS NOW

VÄRDEGRUND 

“Om det är något vi alla människor delar så är det det faktum att vi enbart lever en gång. Denna, vår dödlighet innehåller ett löfte med högsta möjliga potential. Den fungerar som en påminnelse om att vår tid är begränsad och att vi är ansvariga gentemot oss själva att använda den på bästa möjliga vis. Att fullfölja och leva enligt våra drömmar är mer än något ideal, det är varje människas skyldighet. Med ett öppet sinne är allt möjligt att uppnå. Den ultimata belöningen av att följa sitt hjärta och sina drömmar är att bli den person man är förutbestämd att bli.”

SYFTE

Hälsa, sport, äventyr och personlig utveckling är fyra grundläggande element inom 2StrongArms. Med hälsa kan du njuta av livet till fullo. Genom sport och idrott kan du skapa ett hälsosamt rörelsemönster dagligen. Med äventyr kan du lägga till ett element av spänning och upplevelser, inklusive en grad av oförutsägbarhet. Slutligen, genom personlig utveckling kan du tydliggöra vilken väg du kan ta för att nå dina drömmar.

2StrongArms ett mål i sig självt. Det är en levande plattform där de fyra elementen lyfts, diskuteras, var för sig och tillsammans. Det är ett forum där likasinnade kan mötas, samtidigt som det är en positiv kraft, en miljö som skapar ett framåtdrivande momentum för alla som berörs. 2StrongArms slutgiltiga syfte är att hjälpa, bidra, stödja och inspirera till ett mer hållbara, äventyrliga liv.

2StrongArms Gibraltar

Adventure and cycle touring

Följ med på ett episkt äventyr och upptäck var din passion kan ta dig. Att resa eller inte resa var frågan. Det är så lätt att tänka något, säga något, men att faktiskt agera och ge sig iväg är något helt annat. Min idé var att ge mig iväg på ett stort äventyr, på cykel från min hemstad Göteborg, till Gibraltar på den södra udden av den Iberiska halvön.

“Med en fullt lastad cykel, vägandes runt 28 kilo och en hög med kartor, sätter Erik av mot Gibraltar. Den enda egentliga information han tar med sig är rutten som finns nedtecknad som ett enkelt streck på kartorna. Tillsammans med en kompass och en idé om vilket väderstreck som gäller så verkade idén enkel no. Det var dock först när han cyklade ombord på färjan mellan Sverige och Danmark han på riktigt förstod vart han var på väg”.

Boken finns i tryckt format och som E-bok. Boken är på engelska. 

Paleo Hälsocoaching

Paleo coaching ger en helhetsöversyn med praktisk implementering av nyckelkoncept inom paleolitisk kost- och hälsolära. Det aktuella programmet löper över en period av 12 veckor med regelbundna avstämningar. Denna tidsperiod, totalt 90 dagar, har visat sig vara tillräckligt lång för att vanor och beteenden ska få långsiktig och potentiellt, permanent effekt bland deltagare.

Programmets innehåll och längd utgör ett mycket väl strukturerat ramverk för att nå och i slutändan också förverkliga klientens mål. Anledningen till att en klient deltar i programmet och dennas individuella mål och syfte utgör kärnan i upplägget och samarbetet mellan klient och coach. Inför programuppstart kommer detta definieras och förtydligas ytterligare genom förberedande formulär och i samtal med coach.

Omdöme

“Erik inspirerar mig till att våga närma mig det roliga äventyrliga liv jag önskar och drömmer om. Erik bidrar med gott humör, proffesionalism och outtröttlig styrka.”

– Peter Nilsson – Fastighetsinvesterare och hinderbanelöpare

KOSTNADSFRITT

Skriv in dina uppgifter för att få tillgång till 

8 nyckelkoncept inom paleo
Paleogodkänd livsmedelslista

Mediaexponering och utbildningar, bl.a:

Minikurs: Hur du kan börja med Primal

Med tre konkreta och avgörande steg för din hälsooptimering och för ditt äventyr. Kostnadsfri minikurs. Klicka på bilden eller länkarna nedan för att ta dig till kurssidan.

Klicka nedan för att ta dig till minikursen

2StrongArms Onlinekurser

För att ta del av den kostnadsfria minikursen, följ länkarna till vänster eller ta del av erbjudandet genom kommande e-mail. Vi skickar inget spam, avanmäl dig när du vill. Kom ihåg att dubbelbekräfta din anmälan direkt i din mail för att få tillgång till nyhetsbrev. Powered by ConvertKit