Smarrig chokladpaj
Receptet består av tre delar. 1. Själva pajen, eller degen/formen 2. Pajfyllnaden. 3. Överdraget av choklad
Portioner Förberedelsetid
20bitar 30minuter
Tillagningstid
30minuter
Portioner Förberedelsetid
20bitar 30minuter
Tillagningstid
30minuter
Ingredienser
Pajdeg
Pajfyllnad
Topping
  • 1,2dl mörk choklad
  • 2matskedar kokosgräddeFungerar antagligen lika bra eller bättre med kokosmjölk
  • 2matskedar CointreauAlternativt någon annan likör, kanske rom, för smaken
Instruktioner
Pajdeg
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Ta mandelmjöl och blanda till en massa tillsammans med övriga ingredienser. Gärna i en matberedare, blender eller motsvarande.
  3. Ta fram en pajform, och stryk ut pajdegen längs med botten och väggarna.
Pajfyllnad
  1. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan.
  2. Blanda samtliga ingredienser i ett större bunke, dvs, äggen, kokossockret, vanilj, salt och förstås choklad.
  3. Häll över pajfyllnaden till pajdegen och in i ugnen under cirka 30 minuter. Här ska pajen börja bubbla lite försiktigt, men se till så att den inte blir bränd.
  4. Ställ in pajen i kylen under minst 4 timmar så att den stelnar ordentligt.
Topping
  1. Blanda alla ingredienser och stryk på ett lager som en topping ovanpå pajen. Detta går bra att göra på slutet efter att pajen varit i ugnen.