/, hjärna/Skydd mot alzheimers och demens – Genom kosten

Skydd mot alzheimers och demens – Genom kosten

TIPS FRÅN COACHEN

Då det är jultider och strax dags för själva firandet så är det lätt att tappa orienteringen kring allt det där hälsosamma, maten och träningen. Jag tänker såhär, se till att njuta av firandet och varför inte, passa på att få i dig lite njutningsmat också. Men för all del undvik överdrifter. Julbordet som sådant är ju egentligen väldigt väl primalanpassat. Skinka, ägg, sill. Se till att ni har bra, med fördel ekologiska råvaror på julbordet. Dessutom, om livet tenderar att vara stressigt i övrigt, passa på att vila och återhämta dig. Gärna blandat med varma bastubesök och något kort men intensivt träningspass. Detta ses ju ofta som en social, familljär högtid. Så se om du kan ta det konceptet till dig. Gå tillbaka till rötterna. Bra mat, socialt umgänge, vila och återhämtning.

VECKANS ARTIKEL OM SKYDD MOT ALZHEIMERS OCH DEMENS – Betaglukaner och Dale Bredesons forskning

Nej. Vi blir inte friskare och friskare. Vi blir sjukare och sjukare. Särskilt i västvärlden. Nej. Livslängden ökar inte. Livslängden minskar, stadigt. I USA har medellivslängden sjunkit med 3 år och den har börjat sjunka i Storbritannien och sannolikt kommer flera andra europeiska länder följa efter, särskilt Irland, Tyskland Belgien och Finland. Det är nämligen i dessa länder som konsumtionen av processad och ultraprocessad mat är som allra högst. Vi äter skräp helt enkelt.

Som ett resultat av dålig kosthållning påverkas också hjärnan och hur den tappar viktiga byggstenar för att upprätthålla sin vitala funktion. Något som alltså i sin tur leder till olika former av demenssjukdomar. Ja, kosten hänger ihop med hjärnans funktion. Både Dr. Paul Clayton och Dale Bredeson (professor vid UCLA, skrivit boken; “Slutet för alzheimer: hur vi kan förebygga och motverka hjärnans nedbrytning”) visar samtidigt att vi kan göra ofantligt mycket för att motverka dessa hemska tillstånd och faktiskt främja en friskare hjärna. Särskilt Dale Bredeson visar hur även en delvis nedbruten hjärna kan bli friskare samtidigt som Clayton visar hur beta-glukaner boostar hjärnans immunförsvar.

Artikel: Check my Brain (Black gives way to Blue)

/Erik

By | 2018-12-14T14:37:53+00:00 december 14th, 2018|energi, hjärna|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment